Sav sadržaj je u edukativne svrhe
seks & zdravlje
Blog
srijeda, svibanj 19, 2010
Manjak samopouzdanja može unijeti probleme u seksualni život jer ispod pokrivača treba pokazati najskrivenije strasti, a ne glumiti sramežljivu djevojčicu. Primijenite 4 trika i uživajte!

Seks je avantura u kojoj treba uživati u svakoj sekundi, istraživati i isprobavati nove položaje. Za neke žene to uopće nije problem dok su druge sputane sramežljivošću.

Istraživanja su pokazala kako veliki broj žena nikada ne dosegne visoki stupanj sigurnosti u krevetu jer ne osjećaju samopouzdanje kad se radi o njihovom tijelu. Vrijeme je za promjene, uz četiri trika svaka pripadnica ljepšeg spola može naučiti kako se prepustiti u potpunosti.

1. Zašto mi stalno gledaš u grudi?
Prvi pokazatelj nedostatka samopouzdanja je vidljiv kroz ovu ili slične rečenice koje vam prolaze kroz glavu prilikom skidanja pred partnerom. Riječ je o vašem tijelu i vrijeme je da ga prihvatite. Uostalom, ako vas neke stvari stvarno smetaju postoje načini da ih promijenite. Pritom mislimo na zdravu prehranu i vježbanje, a ne na odlazak pod nož!

I dok žena često misli kako partner vidi samo njezine nedostatke, on o tome uopće na razmišlja. Stručnjaci tu pojavu zovu 'promatranje'. Toliko ste zaokupljeni razmišljanjem o tome što vaš partner vidi, da se niste u stanju prepustiti strasti u krevetu. Na kraju on i dalje ne vidi vaše obješene grudi s pokojom strijom već ženu koja je potpuno nezainteresirana.

Prestanite se kritizirati

Unutarnji razgovori koje vodimo sami sa sobom toliko su negativni da bi ih se rijetko kome uopće usudili ponoviti.Umjesto razmišljanja o celulitu, strijama i nedovoljno zategnutoj guzi usredotočite se na dijelove tijela koje volite: oči, noge ili kosu. Uhvatite li sami sebe u negativnom razmišljanju tijekom seksa, zapovjedite sami sebi da prestanete, nabacite seksi pogled, zamahnite kosom i uživajte!

Šaljite tihe poruke

Ne pada vam na pamet niti jedna dobra stvar na tijelu koju možete izdvojiti? Uvjerite sami sebe da to nije istina. Ponavljajte u sebi pozitivne riječi o svom izgledu. Na taj način gradite samosvijest koja je vrlo važna za popravak samopouzdanja.

Promijenite svoja uvjerenja

Pravi muškarci vole ženske obline. I dok ćete vi slatkorječivo hvaliti partnera, kada vam uzvrati istom mjerom vrlo je vjerojatno kako mu nećete povjerovati. Ako partner voli voditi ljubav s vama prihvatite činjenicu kako samokritičnost u ovom slučaju ne drži vodu.

2. Ali ja stvarno nisam dobra u krevetu!

Kako bi postali tigrica u krevetu, potrebno je promijeniti puno partnera, no postoji i drugačiji način. Vodite ljubav s partnerom često. To je vrlo jednostavno i prije svega ugodno rješenje koje će oduševiti partnera. Istražujte i učite!
Prepišite si seksi terapiju koja će se sastojati od dodira i maženja. Otkrijte što vam najviše odgovara i poradite na tome. Tako ćete se povezati tjelesno, ali i mentalno. Saznat ćete partnerove najdublje tajne i užitke i neće ni pomisliti da vas zamijeni!

Vjerujte partneru. Ne sumnjajte u povratne informacije koje od njega primate. Kaže li da je dobro, dobro je!

3. Vičem Da! Da! D...oh, a u stvari mislim Ne! Ne!

Naučite što volite, a što vam se nikako ne sviđa u seksu. Mnoge žene lažiraju orgazam i zadovoljstvo u krevetu, što je pogrešna poruka za partnera koji misli da sve radi dobro radi. A zašto i ne bi bio uvjeren za to kada vičete Da!, Da!

Budite iskreni

Ovakva situacija potkopava vašu sigurnost jer niste iskreni ni prema sebi niti prema svom partneru. Saznajte što volite, pokažite to partneru i svaki će susret postati vatromet ljubavi.

Proučite što se događa s vama i vašim tijelom dok se samozadovoljavate, kakve dodire volite i kakve maštarije rasplamsavaju vaš libido.

Pokažite mu

Za vrijeme seksa recite partneru što volite a što ne, ali polako i taktično. Ako nemožete pronaći riječi, pokažite mu. Kad shvati što ste tražili, reagirajte pozitivno.

Pretvorite potragu u igru. Svaki dodir ocjenite ocjenama od jedan do pet i zabavljajte se!

4. Ako se to tebi sviđa, sviđa se i meni

Većina muškaraca mašta o vođenju ljubavi na neobičnim mjestima, no vi ga želite u sebi samo u spavaćoj sobi? Kako biste strastveno uživali u seksu, morate znati što vam odgovara a što ne.

Ne trpite

U situacijama u kojima 'trpite' zbog njega postajete razdražljivi jer vasobuzme osjećaj da vas partner neće voljeti ako ne udovoljite njegovim željama. Ugađanjem partneru, stvarate pogrešnu sliku o sebi, a istovremeno potiskujete svoje istinske osjećaje.

U redu je reći ne. Pritom je važno na koji način ćete to izgovoriti.

Ako vam je teško iskreno govoriti o tome što vas uzbuđuje a što ne, poslužite se posrednikom. Izazovno čavrljajte o erotskom filmu ili TV programu koji zajedno gledate. Što je uzbudljivo? Od čega vam se ugodno naježi koža? Na taj način možete više saznati jedno o drugome, a da pritom ne djelujete poput inkvizitora.

sekszdravlje @ 16:43 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, svibanj 11, 2010
Muškarac koji je prošao pakao i raj u vezama ne može da izbjegne utjecaj burne prošlosti na poimanje intimnosti. Zato je vrlo oprezan u poklanjanju svoje ljubavi, i to sa razlogom, jer je mnogo toga naučio metodom pokušaja i neuspjeha. On zrači sigurnošću i stvarno je pažljiv, ali ono što ženi smeta je iskustvo i nemogućnost zajedničkog otkrivanja nekih stvari. Ponekad im zvuči kao učitelj i ne  mogu uvijek da se užive u ulogu oduševljene učenice.
Muškarci koji u svojim tridesetim godinama izlaze s mnogo mlađim ženama smatraju krajnje prirodnim da na njih imaju moć i utjecaj. Stav «bio sam tamo i radio sam to» nije prepotentna poza, nego obrambeni mehanizam. S iskustvom, on je morao naučiti vjerovati sebi i uzdati se u svoje odluke, i zato se ne može suzdržati od patronizirajućih lekcija.
Stvoren da bira


Možete biti sigurni da muškarac u 35-oj dobro zna da svaka žena, koliko god bila samouvjerena, voli biti obasipana pažnjom. Zreli muškarci svjesni su da njihov "rok trajanja" polako ističe i pokušat će da vam se svide na svaki način. Budite oprezni, jer ponekad su prelukavi i ne padaju na šarmere bez pokrića.

Nivo testosterona opasno pada. Iako možda nema tijelo dvadesetogodišnjaka, ima nešto mnogo vrjednije što mladi ne mogu da kupe - iskustvo. Zreli muškarci puno pažnje pridaju predigri i vođenje ljubavi sa njima je najerotičnije iskustvo.

Zreo muškarac čezne za potomstvom isto kao i vi, ako ne i više. Zato žene koje dotad ne pronađu ljubav svog života često obuzme osjećaj tuge, a muškarce osvoji cinizam. Ako želite, pak, razvedenog muškarca odvesti pred matičara, očekujte probleme. Za one koji su se navikli na samotnjački život trebat će vam dosta energije da ih oslobodite samoživosti.

Poslije 40-te 


Zbog utjecaja okoline, stresa i psihičkih faktora koji se javljaju zbog poremećenih hormonalnih i vegetativnih funkcija, često se javljaju problemi potencije i orgazma.
Suvremen način života nudi brojne prednosti civilizacijskog napretka, ali ubrzan životni tempo, zagađenje okoline, povećani zahtjevi na radnom mjestu i obiteljske obveze često su uzrok stresa. Na takvu situaciju vezuju se nepravilna ishrana, premalo odmora, ali i premalo kretanja, što izaziva ubrzano starenje i promjene koje bitno smanjuju kvalitet života.

Moderan muškarac često je izložen prevelikim zahtjevima i pritiscima, kako na radnom mjestu tako u privatnom životu. Sve to dovodi do potrebe povećanja sposobnosti organizma da se prilagođava negativnim utjecajima kojima je izložen, uz ublažavanje promjena koje u organizmu izaziva proces starenja.

Nakon 40-te godine naglo pada izlučivanje muškog hormona javljaju se nervoza, nesanica i iscrpljenost, česti su problemi s prostatom i seksualne poteškoće.

sekszdravlje @ 12:23 |Komentiraj | Komentari: 0
Polažaj spavanja navodno otkriva u kakvom ste odnosu s vašim partnerom. Jeste li vi gazda u kući ili je on taj koji pokazuje osjećaje može se pročitati putem vaših tijela.Položaj u kojem spavate vrlo rječito (bar psiholozima) otkriva vaše odnose, pokazuje vaša osjećaje, ali i - tko je 'gazda' u vašoj kući ili vezi.

Foto: Getty

Položaj u krevetu otkriva kakvi ste u odnosu s partnerom

Evo nekih od najčešćih položaja u spavanju i njihovo skriveno značenje:

Žlica 1 (on iza leđa partnerice): Oboje spavate na boku, on je licem okrenut vašim leđima.

Značenje: On je tradicionalist i osjeća se vašim zaštitnikom. Može vas zagrliti kad god poželi i nježno dodiruje svaki dio vašeg tijela. Ali pazite da vaše ustručavanje da je poljubite ili milujete u ovom položaju ne shvati 'suviše platonskim pristupom nježnosti'.

Žlica 2 (ona iza leđa partnera): Oboje ležite na boku, ona vas gleda u leđa.

Značenje: Vrlo ste nježni i pažljivi i predstavljate 'kičmu' u vašim odnosima. On se ne plaši da ponekad 'pobjegne' od obaveza i odgovornosti, ali ste vi njegovo 'emocionalno sidro' - sve dok ne počne zapostavljati i oglušivati se na vaše potrebe.

Udaljeni polovi: Okrenuti ste leđima jedno drugom ostavljajući puno prostora između.

Značenje: Intima je na putu konačnog prekida i najvjerojatnije postajete suviše nezavisni jedno od drugog. Ako je ova nezavisnost rezultat dogovora i odgovara oboma, onda je stvar u redu sve dok jedno drugom toplo poželite laku noć. Ali pazite da ovaj položaj u spavanju netko od vas dvoje ne iskoristi da se potpuno zatvori i protumači kao razlog za potpuni raskid.

Odgurnuti: Jedno od vas dvoje se raširi kao morska zvijezda i zauzme gotovo cijelu postelju, a drugo se šćućuri na rub kreveta.

Značenje: Opušteni partner (ica) dominira u vašim odnosima i postaje sebičan i potpuno nesvjestan potreba partnera. Ako ste vi ta odgurnuta osoba, po svaku se cijenu 'po dnevnoj svjetlosti' počnite otvoreno boriti za svoja prava i ispunjavanje potreba.

sekszdravlje @ 10:03 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, svibanj 10, 2010
Seks radi čuda - jača srce, smanjuje kolesterol i suvišne kilograme, ublažava artritis i olakšava PMS.
 
Neki znanstvenici tvrde da su redoviti spolni odnosi ključ vječne mladosti i dobropg tjelesnog i duševnog stanja svakog pojedinca. Dokazano je da seks ima i ljekovit učinak, osobito kod bolesti psihosomatskog izvora, a olakšava i rješava i brojne druge zdravstvene probleme.
 
Seks jača srce
Tijekom seksa naše disanje postaje dublje i brže što povećava razinu kisika u krvii jača srčani mišić. Za vrijeme spolnog odnosa se također povećava razina ženskog hormona estrogena, koji je poznat po svojim blagotvornim učincima na srce.
 
Seks smanjuje kolesterol
Kod muškaraca se tijekom seksa povećava razina testosterona koji pomaže jačanju kosti i mišića, a istovremeno snižava razinu kolesterola.
 
Seks ublažava simptome artritisa
Seksom se možete riješiti glavobolja i bolova koje prouzročuje artritis. Ako ste često pod stresom ne postoji bolja terapija od seksa. Također je odličan i za zdravlje prostate.
 
Seks rješava suvišne kilograme
Stručnjaci tvrde da sa seksom jednom na tjedan tijekom jedne godine potrošite 7 500 kalorija što odgovara trčanju 120 kilometara.
 
 
Seks olakšava predmenstrualni sindrom
Jedno istraživanje je potvrdilo da seks olakšava menstrualne tegobe. U istraživanju je sudjelovalo više od 1 000 žena. One žene koje su imale redovite spolne odnose rjeđe su se tužile na predmenstrualne i menstrualne bolove.
sekszdravlje @ 16:57 |Komentiraj | Komentari: 0
Britansko osiguravajuće društvo provelo je istraživanje u kojem su pokušali otkriti na koji način svađa s partnerom utječe na sposobnost vožnje. Dobiveni rezultati upozoravaju – nakon svađe sa svojim dragim na sjedajte za volan

Foto: Corbis
Pričekajte barem sat vremena nakon svađe prije nego li sjednete za volan
Rezultati istraživanja britanske osiguravajuće tvrtke potvrdili su da svađa i bilo kakve druge uznemiravajuće razmirice s partnerom utječu na sposobnost vožnje.

Stupanj dekoncentracije koji se tada postiže nije puno manji od vožnje u blago alkoholiziranom stanju.

'Emotivna rastrojenost može biti fatalna na putu', upozoravaju oni navodeći primjer slavnog golf igrača i trenutno jednog od najpoznatijih preljubnika pokajnika Tigera Woodsa, koji je doživio saobraćajnu nesreću nekoliko minuta nakon svađe sa suprugom.

'Nakon verbalnog sukoba dolazi do pada koncentracije što utiče na ponašanje za volanom', ističu istraživači.

Oni stoga savjetuju vozačima da, ukoliko su se posvađali sa partnerom, pričekaju minimalno jedan sat kako bi imali dovoljno vremena da se smire prije nego li sjednu za volan.

Jedino je tako moguće smanjiti fizički i emotivni stres te povratiti koncentraciju.

sekszdravlje @ 14:34 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare